joi, 29 mai 2014

Giant Cookies with love

Totul a pormit din dorinta de a gati ceva nou, pentru a va surprinde, si pentru a ma tine de o promisiune careia i-am facut-o unei prietene, de a face o reteta dedicata ei. Ileana, here it is! Este o reteta foarte usor de facut, cu putine ingrediente, pe care mai toata lumea le are in casa (un motiv pentru care am ales-o), care poate fi servita in orice moment al zilei ( dimineata cu cafea sau ceai, la pranz ca si desert sau pur si simplu ca o gustarica). Nu trebuiau sa iasa chiar asa de mari, dar acum se pot asemana oarecum cu cei de la Starbucks. Gata cu vorbaria, sa incepem!



Timp de pregatire: 00:30 ore.
Numar portii: 20 (marime medie sau chiar mica).
Grad de dificultate: usor.


Ingrediente
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie 
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • bucatele de ciocolata (eu am avut un pliculet de la Lidl, cam de 200 g)
Preparare
  1. Se topeste untul.
  2. Dupa topire, se toarna untul intr-un vas unde se vor amesteca toate ingredientele, de preferat mai maricel.
  3. Peste unt se toarna zaharul pudra si cel simplu si se amesteca pana se incorporeaza.
  4. Se adauga ouale si se bat bine, mai apoi se incorporeaza esenta de vanilie.
  5. Faina se toarna treptat, pentru a se ingloba cu totul si pentru a nu se forma cocoloase. Daca inca este prea moale compozitia mai adaugati faina si invers, daca este prea tare, oua.
  6. Se toarna bucatile de ciocolata si se amesteca usor pentru a le amesteca in toata compozitia.
  7. Intr-o tava se pune hartie de copt ( sau puteti unge vasul cu putin unt sau cu spray special) si se formeaza mici gogoloase din aluat. Foarte important, sa lasati cel putin 5 cm intre ele, deoarece isi vor mari volumul si pentru a nu se lipi. Se pun in cuptorul preincalzit la 180°C  timp de 20 de minute.
Daca vreti puteti uni 2 biscuiti si intre ei sa puneti Nutella sau alta crema, eu insa i-am preferat asa simpli. Stiti povestioara, daca incercati, nu uitati sa trimiteti pe : miefomicalaburtica@yahoo.com.Pana data viitoare (cat de curand! ):
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu