Timp de pregatire: 00:30 ore.
Numar portii: 20 (marime medie sau chiar mica).
Grad de dificultate: usor.
Ingrediente
- 125 g unt
- 2 oua
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 50 g zahar pudra
- 100 g zahar
- 200 g faina
- bucatele de ciocolata (eu am avut un pliculet de la Lidl, cam de 200 g)
Preparare
- Se topeste untul.
- Dupa topire, se toarna untul intr-un vas unde se vor amesteca toate ingredientele, de preferat mai maricel.
- Peste unt se toarna zaharul pudra si cel simplu si se amesteca pana se incorporeaza.
- Se adauga ouale si se bat bine, mai apoi se incorporeaza esenta de vanilie.
- Faina se toarna treptat, pentru a se ingloba cu totul si pentru a nu se forma cocoloase. Daca inca este prea moale compozitia mai adaugati faina si invers, daca este prea tare, oua.
- Se toarna bucatile de ciocolata si se amesteca usor pentru a le amesteca in toata compozitia.
- Intr-o tava se pune hartie de copt ( sau puteti unge vasul cu putin unt sau cu spray special) si se formeaza mici gogoloase din aluat. Foarte important, sa lasati cel putin 5 cm intre ele, deoarece isi vor mari volumul si pentru a nu se lipi. Se pun in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute.
Daca vreti puteti uni 2 biscuiti si intre ei sa puneti Nutella sau alta crema, eu insa i-am preferat asa simpli. Stiti povestioara, daca incercati, nu uitati sa trimiteti pe : miefomicalaburtica@yahoo.com.Pana data viitoare (cat de curand! ):
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu