duminică, 4 mai 2014

Pateu de ficat de pui

Poate ca multi dintre voi v-ati saturat de pateul din comert, plin de chimicale si de E-uri, dar totusi continuati sa-l consumati pentru gustul si savoarea lui. De ce sa cumparam cand putem sa preparam chiar noi unul de 10X mai gustos si mai savuros?




Timp de pregatire: 00:30 ore.
Numar portii: 20.
Grad de dificultate: usor.

Ingrediente

  • 1 jumatate de litru de lapte
  • 500 de grame ficat de pui
  • 80 g unt
  • ghimbir
  • sare si piper dupa gust
Preparare
  1. Ficatul de pui se tine in lapte aproximativ 5-10 minute, dupa care se fierbe, lasandu-se apoi  la racit.Se lucreaza cu ficatul racit, deoarece, daca ar fi cald, ar topi untul mult mai repede si ar parea foarte moale, dar cand s-ar raci ar fi foarte tare, incat nu l-ati putea intinde pe paine.
  2. Dupa ce s-a racit, puneti ficatul in robot, iar dupa ce s-a tocat, adaugati untul taiat bucatele, de preferinta, pentru a fi mai usor de incorporat.
  3. Acum depinde de cat de pastos doriti sa fie. Adaugati unt dupa preferinta.
  4. Se sfarama ghimbirul, se pune sare si piper dupa gust si se mai pot adauga si alte condimente sau plante aromatice (noi am adaugat patrunjel). 
Sper ca o sa incercati reteta si daca o faceti, nu uitati sa trimiteti poze pe adresa de e-mail: miefomicalaburtica@yahoo.com, cum a facut si unul dintre vizitatorii blogului:
I-a iesit foarte bine! Dumneavostra ce spuneti?

Pana data viitoare:
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu